Ur boken Dokumentation av en masspsykos:


När hemtjänst gör psyktjänst.


I den sjuttiosju sidor långa genomgången av psykningsbilder finns skärmklipp från en video där hemtjänst psykar mig. Hemtjänst har regelbundet psykat mig sedan kring 2010. De skall rimligen också ha varit aktiva i att få i gång alla och vem som helst i den allmänna psykningshetsen. (Jag hade hjälp av hemtjänst mellan 2007 och 2009.)
Hemtjänst, andra kommunanställda och vanliga människor klädda i kommunkläder har psykat mig väldigt ofta, och det finns ett antal kort från sådana psykningar i mina böcker.
Som presenterat i Track A serier, Track A-dagbok 7 och denna bok:

 
 
När hemtjänst gör psyktjänst. Vad jag säger i början av denna video:

Ja. Torger Berstad. Det är den trettonde December. Och jag ger mig ut på min morgonpromenad, och skall ta med kameran och försöka att få filmat den dagliga psykningen. Jag får ju psykning varje dag.  Så vi får se vad det blir i dag. Om jag lyckas att rycka upp kameran och få med det. Jag lägger kameran i jackfickan. Medan den är i gång.
(Lägger kameran i fickan. Tar upp den igen i hissen och säger följande.)
Nån kanske kommer och härmar att jag har stabbande gång. Nån kommer alltid och härmar nånting. Hörlurar som jag hade på tåget. Dinglande. Har man härmat ett par gånger... - Väl, man kan härma mina kläder. Man kan härma... jag vet inte.. jag har köpt glasögon i går. Ja. Jag vet inte. Man härmar nånting varje gång då. Får se vad det blir idag. Om jag lyckas å hinna att rycka upp kameran och få med det. Jag skall rycka upp kameran vid minsta misstanke, som jag gjorde förra gången också.
(Jag nämner nån jag väntar ute, som jag också mötte, och filmade. Nån jag inte vill namnge.)...har varit ofta... på sistone, och förra gången. Nån från hemtjänst är det alltid. Det är det i och för sig ändå, men... jag tar med det också. (Kort ”skratt” åt det sjuka i att psykas av hemtjänst.) Ja. (Lägger kameran i fickan igen.)

(Tar ut kameran när passetat slussvaktarkaféet, när en hemtjänstare cyklar över korset från höger. Säger med självklarhet och filmar.) 

Hemtjänst kommer alltid. (Nåt kort ohörbart om hemtjänst.) Kommer alltid  när jag passerar bron. (Ja, de koordinerar det faktiskt så...) (Får syn på kommunarbetare och handikappad talandes på bron. Zoomar in.)
En i elrullstol med en kommunarbetare. Skall dom härma mig? I elrullstol? Tänk om det skulle vara Martin. (Min hyresgäst från den gång kring 1990.) Det är inte Martin. (Zoomar ut igen.) Väl, vi får se. Kan bli nåt där. (Lägger kameran i fickan igen. Går tjugofem steg och stannar sen upp. Står tyst ett tag, innan river upp kameran. Zoomar in hemtjänstaren, som jag nu fått syn på vid antikaffären. Hon har inte bara cyklat förbi, utan har korsat gatan (kom på vänstra trottoaren innan) och tittar nu in i antikaffären - i det längsta.)
Hon bara står och tittar på antikviteter i det längsta, hon från hemtjänst. (Det har nu gått 64 sekunder sen jag filmade henne cyklande över korset. Säger ungefär:) Tydligen inte så hårt jobba. (Hon lutar sig fram och håller nu vänstra handen mot glaset. Plötsligt förstår jag.)
Hon står där, hänger... Det är jag som brukar hänga sådär i fönstret och titta på antikviteter. Hon härmar mig. (Just nu lyfter hon den högra handen mot glaset.) Hon gör precis som jag. Det är sån jag gör. (Skrattar. Jag är faktisk glad över att fånga detta.)
Jag fick med det. Det är sån dom härmar mig. Dom har gjort det förr. (Nu har hemtjänstaren just satt sig på cykeln och ger sig av. Uppdrag fullfört...) Det är precis sån jag gör. Dom kommer här och härmar mig. (Filmar henne cyklande bort. Glatt konstaterande.) Japp. I tjänst. (Sen vinglar jag bort kameran när kommunarbetaren kommer från höger. Jag hälsar glatt.) Hej, hej! (Han hejar tillbaka. I själva verket har han sett vad jag gjort och ilat till för att hindra. Förstår jag i efterhand.)
 
Hemkommen talar jag in hur jag förr brukat att stå sådär och titta i affärsfönster. Man kan kalla det autistiskt, onormalt. Det är inget mera.
Väldigt många
har härmpsykat just detta, så det finns ett antal kort på just den psykningsvarianten.
   


    
 ©Torger Berstad | www.lanterna.nu