Teckning på sidan 19. (På motstående sida finns två andra.) Ur boken:


 

 

Tre nya teckningar till. I den ovanför har också saker kommit in omedvetet. Jag hade sett en YouTube-video där en kille med Aspergers syndrom bl.a. beskrev en situation från grundskolan. [Videon.] Han hade trott att intelligens hängde ihop med storleken på huvudet, och en dag velat ge en klasskamrat, en komplimang genom att säga att han såg särskilt ”big headed” ut i dag. Men ”big headed” betyder arrogant, så det blev fiasko. Han fick det förklarad av en stödperson, så nästa gång ursäktade han sig för klasskamraten och sa att han

egentligen såg ”small headed” ut. Ännu värre resultat, sedan det betyder dum. Efteråt kom ytterligare ett fiasko då han sa att hans huvud egentligen hade normal storlek. Detta har berört mig sedan jag känner igen sådana diagnostypiska sociala fiaskon.
Efter att jag ritat det konstiga smala huvudet tänkte jag att det berodde på videon, men i det jag sen gjorde hade jag inte tanke på den. Det har bara blivit just som om någon kommer och säger något överraskande.
Jag gjorde klart teckningen efter att ha sett det mesta av Roman Polanskis film Bitter Moon. Sensualismen och perversionerna i filmen har gett bilden den erotiska tonen. Jag tycker den ser komisk ut.Tillbaka till Out of This World - Teckningar, drömmar, det undermedvetna.

Tillbaka till innehållspunkter.
  
©Torger Berstad | www.lanterna.nu