Konst

Peka på lanternorna!
Jag hade flera såna här dynamiska HTML-effekter  på hemsidan tills jag gjorde en ny och skippade havs-referenserna.

Startsidan
 
Förklaringen till att hemsidan har båda adressen lanterna-just.nu och lanterna.nu.

2001 var jag inte på nätet och visste inget om hemsidor. Jag hade gått någon datorkurs, och hade en dator, men använde den knappt. Jag trodde jag var för dum för att lära mig detta. Men Robert hade en hemsida som han hade fått gjort 1998. Han ville få gjort en ny och föreslog att jag skulle lära mig det. Tryckningen av min första bok, Öppningar till grottan, var på gång, och jag var lite hypoman. (Bara varit det två gånger.) Jag svarade att jag i så fall kanske kunde göra en egen, där jag kunde presentera och sälja mina böcker. Sen gick jag en komvuxkurs. Roberts hemsida hade adressen kuckeliku.just.nu. Jag tyckte att detta med "just.nu" lät käckt, så jag ville ha det samma. Min datorhjälpare hade förmedlat kontakten till någon som kunde ge mig en adress och webbhotell, men de kunde ju inte ge en just.nu-adress, så de föreslog i stället www.lanterna-just.nu. Sedan jag skrivit in adressen i Öppningar till grottan, och den är länkat från ett par sidor, har jag behållit adressen. Då jag sen hade lärt det elementära om hemsidor skaffade jag adressen www.lanterna.nu och en ompekning. Det har alltså alltid varit samma hemsida. Jag skulle ta bort adressen lanterna-just.nu om inte för att jag inte vet hur det påverkar sökbarheten.
Att göra Roberts och min hemsida blev min ingång till nätet och datorjobb. Robert kunde inget om det. Jag hade inga vänner som gjorde sånt, och är inte bra på att leta information på nätet, så jag har funnit ut alla möjliga elementära saker av mig själv under åren sen. Därför har jag gjort allt möjligt otympligt och mycket har sett tokigt ut.
Jag vet inte hur hemsidan ser ut på mobiler. Jag är inte mobil, och har inga vänner, så jag har en dumbphone. Det var först kring 2012 som jag lärde hur det ser annorlunda ut på olika webbläsare, och att jag kunde ha flera webbläsare på min dator. Jag kollar nu hur det ser ut i Firefox, men jag jobbar med FrontPage från 2003, så det ser bara rätt ut i Google Chrome.Torger Berstad | www.lanterna.nu