Innehållspunkten Teckningar där saker kopplats undermedvetet. Cat Power och Bibeln.


Bredvid Cat Power-relaterade teckningar, där mycket kopplats undermedvetet. Det är i princip som i blocket.
Något leder genom en portsak. [Jag har tidigare skrivit hur "portsakarna" representerar något existentiellt.] Under har det blivit en "Vänlig" och en hund. Sen det träflisiga ansiktet. På nästa "kolumn" har portsaken gett "Phunky Davis - Allmost born again". Det har fått mig tänka på ett stycke i Markus 5, där Jesus väcker en "död" flicka. Som i Lazarusberättelsen skapas en "förbistring": Är han/hon död, eller sovande. Så leds man förstå att det handlar om medvetandetillståndet. Det tydliggörs i Markus 5 när det, efter att flickan väckts, står i parentes: "hon var nämligen tolv år gammal". Den heliga siffran. Apropå att födas på nytt har jag därför fått impulsen att, bredvid hunden (men ändå omedveten om att det dels berodde på hunden), skriva: "Min kissemiss var 12." Det har blivit "kissemiss" förde jag lyssnade på Cat Powers album Myra Lee.
I teckningen under fick jag impulsen att rita biceps och en näve. Jag trodde att det berodde på en video med en låt av Trilok Gurtu, som jag nyss hade bäddat in på hemsidan. På bilden knyter han näven framför en mur där det står skrivet:
"We make bridges, not barriers. This is what the world requires." Fast undermedvetet är det något annat som kopplats. Efteråt fattade jag att bilden kommit p.g.a. en sekvens i Cat Powers video Lived in Bars där hon slår hjul och spänner biceps. [Denna.] (Det är från ett annat album än det jag lyssnade på: The Greatest.)
Jag fick impulsen att rita något liknande en näve kommande ner från himlen. Jag tror det kan ha berott på raden:
"I am from the moon. So they say." - Något jag kan relatera till. Vad jag däremot visste var att "himmellemmen" var inspirerad av Egon Schieles självporträtt med stympade lemmar.


  

 
 


Tillbaka till Out of This World - Teckningar, drömmar, det undermedvetna.

Tillbaka till innehållspunkter.


  
©Torger Berstad | www.lanterna.nu