Andeblomma är en 40 sidors konstbroschyr med 74 pennteckningar från 2017 - 2020. Den är till salu.
Se några teckningar längre ner.

                 Förord    
    
Denna bok innehåller frihandsteckningar från 2017 – 2020. (Det är bara den allra sista teckningen som jag skissat först.)
Namnet Andeblomma har kommit ur en teckning från november 2018 som inte finns med här. Allt på den ritblockssidan rör det andliga, och en teckning därifrån finns överst på sidan 16. Liksom 

teckningen som gett namnet är den inspirerad av början på Johannesevangeliet. (Dessutom Carl Fredrik Hills religiösa teckningar.) Sedan 2014 läser jag regelbundet evangelierna, vilket påverkar mina teckningar en hel del.
Jag börjar nästan aldrig att teckna med en idé, utan följer intuitivt min känsla för form och vilka infall jag än får undervägs. Under väldigt många år har jag huvudsakligen tecknat icke föreställande. När jag nu tecknar föreställande har jag fortfarande starkt fokus på det rent formmässiga. Jag har Aspergers syndrom och tror det är frågan om vad man kallar autistisk hyperfokus. Som det är kommer saker väldigt ofta fram undermedvetet.

 

 
     
 


     

2017 utgav jag boken Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna. Där härleder jag referenser till drömmar och förklarar saker som kopplats undermedvetet i teckningarna. - Det sker på liknande sätt. Jag skulle ha kunnat gjort även denna bok så, men låter det vara utan förklaringar denna gång.
På min hemsida lägger jag varje månad en ny teckning i den speciella ram som finns på omslaget. Vanligen då med förklaringar, och ofta av saker som kommit fram undermedvetet. Man kan alltså läsa sådant på mina två hemsidor.
Att det finns många teckningar med fåglar beror på att jag matar kajor, som kallar på mig från mina vindsfönster.
Här är nu en bukett andeblommor som jag hoppas kan vara givande!

 


Broschyren finns att köpa på Books on Demand, Bokus, Adlibris och CDON.

Den finns också som e-bok på Books on Demand och andra e-bokhandlare.

  
    
      


 
Se flera teckningar på konstlänken. Några finns också på underlänken flera teckningar från 2016 - 2019. En del av teckningarna som varit I ramen...[månad] finns i broschyren och ligger på outofthisworld.design.
    


 

   ©Torger Berstad | www.lanterna.nu