Jag tecknade av detta hus i området i Fredrikstad där vi bodde, då jag var sexton.
Vi hade inte teckning på skolan, utan jag var självlärd.
 
Vyn av Glomma framför huset där jag växte upp. Jag fick en vän att ta ett kvällskort, som jag tecknat av. Jag var sjutton. I förgrunden är halvön Isegran, som delar älven, med ett kvarnhjul. Bakom är gamla stadsdelen, som är upplyst.
Morsan och farsan hade just skilts, så att jag fick flytta med morsan till ett fult område. Jag ville ha minnet av det vackra området jag växte upp i.
Se vyn i Google pictures
.
Bredvid är huset jag växte upp i, från jag var 7 - 12 och 14 - 17. Mitt rum var det vänstra fönstret på andra våningen. Det dåliga med det var att det var över vardagsrummet, så att jag låg och led av att höra morsan och farsans bråk.
I vänsterkanten syns två grenar på ett poppelträd (tror jag det är) som det på översta teckningen. Jag klättrade mycket i träd och gillade att ta ett äpple och en bok och sätta mig i trädtoppen.
Huset var förstås för stort för en familj, och det blev väldigt illa för farsan efter skilsmässan. Han begick självmord 1996. (Alkoholproblem, isolation och stigmatisering. Jag har lärt mycket av att ha sett hans problem.)

  ©Torger Berstad | www.lanterna.nu