Jag tecknade av detta hus i området i Fredrikstad där vi bodde, då jag var sexton.
Vi hade inte teckning på skolan, utan jag var självlärd.


       
Vyn av Glomma framför huset där jag växte upp. Jag fick en vän att ta ett kvällskort, som jag tecknat av. Jag var sjutton. I förgrunden är halvön Isegran, som delar älven, med ett kvarnhjul. Bakom är gamla stadsdelen, som är upplyst.
Morsan och farsan hade just skilts, så att jag fick flytta med morsan till ett fult område. Jag ville ha minnet av det vackra området jag växte upp i.
Se vyn i Google pictures
.
Bredvid är huset jag växte upp i, från jag var 7 - 12 och 14 - 17. I vänsterkanten syns två grenar på ett poppelträd (tror jag det är) som det på översta teckningen. Jag klättrade mycket i träd och gillade att ta ett äpple och en bok och sätta mig i trädtoppen.
Huset var förstås för stort för en familj, och det blev väldigt illa för farsan efter skilsmässan. Han begick självmord 1996.
Ur Out of This World - Teckningar, drömmar, det undermedvetna:
Utvikning från min barndom, om bråken mellan morsan och farsan.
Ur Out of This World, på min WordPress-sida:
Dröm om farsan utifrån Krzysztof Kieslowskis Den Vita Filmen.

Man kan ha rikedom och ändå elände. Om vad som är ens ljus i livet:
Matteus 6:22 - 23:

Ögat är kroppens lykta. Om nu ditt öga är friskt, så får hela din kropp ljus. Men om ditt öga är fördärvat, då bliver hela din kropp höljd i mörker. Är det nu så, att ljuset, som du har i dig, är mörker, huru djupt bliver då icke mörkret!…

  ©Torger Berstad | www.lanterna.nu