Track A-dagbok 5
Vad som helst kan normaliseras


Här är början på förordet. Stycken ur boken finns nedanför.

Sedan alla böckerna i denna serie handlar
om samma sak, tar jag efter detta förord in förorden till de tre föregående böckerna.
Undertiteln till denna bok har jag fått från Marcus Priftis' beskrivning av normalisering i hans bok, Främling vad döljer du för mig – En bok om rasism.
Han skriver bl.a. att när något sånt som gaskamrarna i Auschwitz kan bli en del av normaliteten finns det inget som inte kan bli det. Ett mera flagrant exempel än mitt, på att det är sant, lär vara svårt att hitta i Sverige i dag. Det som är i gång mot mig är fullständigt otroligt. Och ingen annan än jag kommer någonsin beskriva det. Jag har blivit ”fritt villebråd” i en sanslös hets. Allt sker indirekt, så jag har heller ingen möjlighet att polisanmäla det. Det lever sitt eget liv fullständigt oberoende av vad jag gör, och det fortsätter bara att eskalera, som en snöbollseffekt. Det enda jag kan göra är att skriva om det. - Hur jag tror det satts i rullning och vad som håller det i gång och gör att det inte kan annat än att eskalera.
Det enda förargelseväckande jag gjort är att skriva om vad jag blivit offer för i mitt liv. - För att ge mig upprättelse. Sedan jag har autism har inte jag kunnat förutse att det motsatta kom att ske.
Man säger att ”ärlighet vara längst”. Det mottot har jag verkligen tagit till mig och levt efter enda sedan min barndom. Men det stämmer inte. Åtminstone inte i mitt fall. Jag har varit  vidöppen som ingen vuxen människa är, men man vill inte tro mina ord. Det är alltid något annat än vad jag säger som ”gäller”. Så jag har verkligen ingen röst. P.g.a. min autism är det


          
 
också busenkelt att trycka vad man vill på mig i möten, utan att jag ens hänger med på vad den andra egentligen säger. Den jag i verkligheten är finns inte… Jag har ersatts med ”fiction-Torger”, som jag kallar figuren. Det har skapats en icke verklig person och en otrolig konstruktion kring honom. Jag vill kalla det för en nutida yttring av vidskepelse.
Det finns inte nog saklig information om Aspergers syndrom/autism, men figurer med autism placeras däremot in i deckare o.d. Sensationslystna journalister bidrar till att ge en felaktig bild av Aspergers syndrom genom att t.ex. vilja tilldela massmördare diagnosen. Och när det nu också funnits en skolskjutning (om jag minns rätt), där gärningsmannen hade AS, så gör ju det saken värre. Personer med AS/autism är underrepresenterade i brottsstatistik. [Som många
påpekar är vi däremot mera sannolika att, liksom i mitt fall, bli offer för brottslighet.] Vi är i allmänhet skötsamma. Man ger ett udda intryck, så folk kan ha svårt att bli klok på en. Sen kan man tänkas vara enkel att stoppa in i helt fel schablonfack. Det är det som hänt mig. Jag har det inte i mig att jag skulle kunna göra något ont, och har ingenting gjort i mitt liv, men jag gäller uppenbart som nån sorts hemsk skurkmissbrukare, som genast måste psykas sönder! [Hur går det ihop med att ingen nånsin sett mig varken berusad eller i nån "komprometterande situation"? Ingenting "buslivsaktigt". Jag har alltid varit helt skötsam. Aldrig varit i gränszonen för missbruk. Det finns bara väldigt mycket lögner och fabrikationer. Inget annat. Fabrikationerna jag funnit och förstått finns redogjorda i böckerna. Allt jag förstått att man missförstått, i situationer eller från mina böcker, finns också förklarat. Jag har vänt på varenda sten jag kunnat tänka mig. Förr eller senare tror jag att jag kommer åt vansinnet som körts i gång mot mig. Ett enda vittne skulle räcka.]


Förordet fortsätter en och en halv sida till.
Sen har jag alltså lagt in förordet till
Track A-dagbok 4, följt av förordet som finns
i
Track A-dagbok 2 och 3.
I bokens appendix har jag även tagit in förorden
till de två första böckerna i serien.
Text på baksidan:
I Kadaverpudding 1 har jag angett ett par "alternativa titlar": Levande begravd i andras sopor och Jungfruoffer på idiotins altare. (En annan rätt täckande titel, på en av mina YouTube-videor: När "ruta ett" är fel - Osedd.)
Bakpå Track A serier står följande:
Gällande mig är "verkligheten intressantare än dikten". Det "diktas" otroligt mycket om mig och man går loss på mig enligt lögnparametrar. Det pågår en hets. Den lever sitt eget liv. Det är en löpeld - ryktesvis och på nätet. Jag beskriver det i detalj, och det är groteskare än nånting man kan föreställa sig. Jag är en skötsam, men isolerat människa med autism. Jag trakasseras varje dag...
Verkligheten är intressantare än dikten!
- Sanningen intressantare än lögnen
.
                        

     
Teckningen över finns först i förordet. Förklaring:
Med min autism använder jag inte alltid ord [eller symboler] i deras vanliga betydelse. Jag har hittat några spoofkanaler på nätet, men jag kallar det att man "spoofar" om alla som överhuvudtaget ägnar sig åt att attackera/håna den jag gäller som (som inte är jag), i största allmänhet. Och det är det många som gör. Jag har skrivit i ett mejl till den världskände Aspergerläkaren Tony Attwood att det att hacka mig till döds är som en "storindustri". Teckningen överst på förra sidan föreställer spoofathronen. Ett namn jag hittat på för megasnurren kring mig.
Också ur förordet:
Först den senaste tiden har jag fått översikt över vilken kavalkad av korrupta insatser alla möjliga människor och instanser gjort mot mig sedan 90-talet. Böckerna beskriver även detta.


 


 


Några innehållspunkter ur boken finns i ramen under.


 
Track A-dagbok 5 har 407 sidor.


 

Först i böckerna har jag innehållslistat sånt jag tycker är viktigt eller intressant. Det kan vara allt från långa genomgångar till några meningar jag vill lyfta fram.

 


©Torger Berstad | www.lanterna.nu